Güllaç nasıl yapılır? güllaç yaparken malzemeler neler? güllaç nedir? güllaç yapmanın püf noktalarını sizler için derledik.
Güllaç, ramazan ayına özgü lezzetlerden biridir. ramazan'da en güzel ve lezzetli güllaç nasıl yapılır? işte tarifi...
Güllaç için malzemeler
12 güllaç yaprağı
3 litre süt
3 bardak şeker
1 paket vanilya
2 bardak ceviz içi
süslemesi için;
antep fıstığı
nar
ceviz içi (ince ince kıyılmış)
Hazırlanışı:
derin bir tencereye sütü ve şekeri koyun. üzerine vanilyayı ekleyin. ocakta orta ateşte karıştırarak ısıtın. hafif elinizi yakacak dereceye gelince kapatın..
İçine koyacağınız ceviz içlerini bıçakla ince ince doğrayın. ılık sütten biraz güllacı koyacağınız borcama boşaltın. üzerine kırdığınız güllaç yapraklarının yarısını ekleyin.
Üzerine tekrar süt döküm cevizi eşit biçimde serpiştirin. daha sonra kalan yaprakları da parlak tarafları üstte kalacak şekilde üzerine ekleyin ve tekrar tüm yapraklar ıslanacak kadar süt ekleyin.
yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. yapraklar sütü iyice çektikten sonra üstüne fıstık nar ve çok ince kıyılmış cevizi serpebilirsiniz. daha sonra 2 saat buzdolabında bekletin.