Güllacı hazır almak yerine kendi yapmak isteyenler için enfes tarifini paylaşıyoruz.
GÜLLAÇ TARİFİ
Malzemeler
- 10 yaprak güllaç
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
Üzeri için:
- File Fıstık
- Ceviz
- Nar tanesi
Hazırlanışı:
- Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerleri tamamen eritin.
- Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır.
- Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o sebeple el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşeyin.
- Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye döşeyin.
- Üzerine her yanı ıslanacak biçimde bir iki kepçe süt döküyoruz.
- Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
- Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım.
- İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim.
- Tatlıyı buz dolabında muhafaza edin.
- En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek sofraya koyabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.