Şerbetli tatlılardan olan ve yapımı ile gayet pratik hazırlanan gül tatlısını tarifi ve malzemeleri ile sizin için derledik.
Görüntüsü ile önce gözleri doyuran harika bir tatlı, gül tatlısı tarifi.
Malzemeler:
-125 gram tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı irmik
-3 su bardağı un
Üzeri için:
-1 kase dövülmüş ceviz
şerbeti için:
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı
Gül tatlısı yapılışı
-ilk önce şerbeti hazırlayıp soğuması için bırakalım.
-ardından diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapalım.
-merdaneyle açıp çay bardağı ucuyla yuvarlaklar keselim.
-sıralı şekilde 3 tane koyup rulo halinde ortadan keselim ve fırın tepsisine sıralayıp, 200 derece fırında kızarana dek pişirelim
-ilk sıcağı geçince ardından soğuk şerbeti dökelim.