Greyfurt marmelatı harika aromasıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olabilir. İşte, greyfurt marmelatının tarifi...
MALZEMELER
Mümkün olduğunca fazla posa ile 4 bardak greyfurt suyu
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı Top düşük şeker pektin
16 greyfurt (soyulmamış)
NASIL YAPILIR?
Greyfurtları kabuklarıyla tencereye yerleştirin üzerine kadar su ile kapatın ve kaynatın. 15 dakika kaynamanın sonrasında suyu boşaltın. Bu işlemi iki defa daha tekrarlayın. Sonrasında greyfurtları kesin, su ve greyfurt suyunu büyük bir tencereye yerleştirin ve kaynatın. Ara sıra karıştırarak 40 dakika kaynatın. Azıcık daha su eklemeniz gerekebilir. Şeker ve pektini karıştırın. Kaynar greyfurt suyuna katın ve ısıyı orta dereceye yükseltin. Karışımın kaynamaya devam etmesini sağlayın ancak dibi tutmamalı bunun için sürekli karıştırmanız gerekir. 20 dakika daha kaynatın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.