Göz altındaki şişliğinizin sebebi nasıl beslendiğinizle bağlantılı olabilir.
Güzelliğin en büyük düşmanlarından göz altı torbaları sebebi bu besinleri tüketiyor olmanız olabilir. işte, göz torbası yapan besinler...
Konserve besinler şiş gözlere neden olabileceği gibi farklı sağlık problemlerine de yol açabilir. bu nedenle konserve gıdaları yemeden ya da pişirmeden evvel gıdaları güzelce yıkamanız önerilir.
Domates de şişkinliğe neden olan solanin adlı bir maddeyi barındıran patlıcangil ailesine aittir. eğer düzenli olarak gözlerinizin ve göz altlarınızın şiştiğini düşünüyorsanız domates yememeyi deneyin.
Şeker, şişkinliğe en çok sebep olan besinlerden biri. bütün vücutta şişkinliğe sebep olan şeker, göz etrafında daha fazla şişkinliğe neden olur bunun nedeni ise buradaki derinin ince ve şişmeye meyilli olmasıdır. şekeri azaltmanızın ya da hepsini yaşamınızdan çıkarmanızın başka faydaları da vardır. yapay şeker veya tatlandırıcılar da konu şişkinlik olduğunda en az normal şeker kadar zararlıdır.
Dünya üstünde yetişkinlerin %65-70'inin laktoz hassasiyeti olduğu düşünülüyor yani laktoz duyarlılığı tahmin ettiğinizden daha da yaygın. eğer sizin de metabolizmanız süt ürünlerinden sevmiyorsa şişkinlikten uzak bir yaşam sürmek için onlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Domates gibi acı biber de patlıcangil familyasındandır. solaninin yanı sıra kapsisin ismi verilen bir bileşen de barındıran acı biber yanmaya ve şişmeye neden olabilirler. bu şişkinlik de genellikle göz çevresinde oluşmaya taraftır.
Eğer buğdaya, arpaya veya çavdara alerjiniz ya da gluten hassasiyetiniz varsa bu besinleri barındıran herhangi bir şey yemek şişkinliğe neden olacaktır. bunun gibi hallerde en doğrusu buğday bazlı yiyeceklere elveda deyip öteki alternatifler bulmaktır.