Akıllı göz içi mercekler ile uzak - yakın ve orta mesafe görme bozukluklarından, katarakttan ya da katarakt riskinden kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden Op. Dr. Melih Türe, ‘Halk arasında akıllı lens ya da akıllı mercek olarak adlandırılan smart mercekler, bifokal ve multifokal olmak üzere gruplara ayrılmaktadır. Bunlar özellikle kataraktı olan kişilerde tercih ettiğimiz ama görme kusurları olan ve gözlükten kurtulmak isteyen kişilerde de kataraktı olsun veya olmasın tercih edilen bir tedavi yöntemidir’ dedi.
‘HASTA AYRINTILI MUAYENE EDİLMELİ’
Akıllı lens tedavisi uygulanacak olan hastanın ayrıntılı olarak muayene edilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Melih Türe, ‘Bizler gelen hastalarımızın önce göz numaralarını belirliyoruz. Ardından retinada problem var mı diye bakıyoruz. Görme alanı, tomografi ve diğer teşhis yöntemleriyle ayrıntılı muayene ediyoruz, smart mercek için uygun olanları ameliyat için ele alıyoruz’ ifadelerini kullandı.
‘YAŞ KRİTERİ BELİRLEYİCİ ETKEN’
Yaş kriterinin de akıllı mercek tedavisi için önemli bir kriter olduğunu belirten Op. Dr. Türe, ‘Smart mercek tedavi yöntemiyle gözlükten kurtulmak için başvuran hastalarımızda öncelikle yaş kriterine bakıyoruz. 40 yaş üstü kişilerde hem kataraktı ve ömür boyu bir daha katarakt riskini, astigmatı, hem de uzak - yakın ve orta mesafe gözlük ihtiyacını ortadan kaldırıyoruz’ dedi.
‘YÜZDE 100 BIÇAKSIZ CERRAHİ İLE YAPIYORUZ’
Ameliyatların catalys femtosaniye lazer yöntemiyle yüzde yüz bıçak kullanmadan yapıldığını söyleyen Op. Dr. Melih Türe, konuşmasını şöyle tamamladı:
‘Biz operasyonlarımızı catalys femtosaniye lazer dediğimiz göze girişlerin de lazer ile olduğu tam bıçaksız ameliyat yöntemi ile gerçekleştiriyoruz. Bu yöntem hata payını ortadan kaldırdığı için komplikasyon açısından çok minimum komplikasyon oranlarına sahip. Bu yüzden çok güvenilir ve kişiye bağlı hataları da ortadan kaldıran çok mükemmel bir sistem. Yani akıllı lensler ile miyopi, hipermetropi ve astigmat gibi gözün tüm kırma kusurlarını kişinin hayat şartlarını, mesleğini, beklentisini dikkate alarak ortadan kaldırıp gözlükten kurtarabiliyoruz. Aynı zamanda katarakt riskini de önlemiş oluyoruz.’