Göz ağrısına sebep olan yaygın nedenlerden biri de göz enfeksiyonlarıdır. Bakteriyel ve virallerin sebep olduğu bir göz rahatsızlığı olan göz enfeksiyonunun farklı sebepleri vardır. Gözün içerisinde oluşan enfeksiyonlar, yabancı bir cismin göz içine girmiş olması ve kullanılan kontakt lensler ağrıya neden olabilir.
Göz ağrısına şifa olan bitki çayları
Siyah çay: Ağrıyan göze çay pansumanı yapmak halk arasında oldukça kullanılan bir yöntemdir. Çay yaprakları enfeksiyon giderecek birçok anti-bakteriyel özelliği taşır. Siyah çay ile kızarıklığın azaltılması ve gözdeki şişliğin inmesi sağlanır. Bu yöntemi uygularken siyah çay poşetini birkaç dakika sıcak su içerisinde bekleterek sudan çıkarın sonrasında 10 dakika soğumasını bekleyin ve etkilenen bölgeye uygulayın.
Yeşil çay: Göz enfeksiyonu için doğal yöntemlerden biri de yeşil çaydır. Yeşil çayın içindeki antioksidan maddeler, gözün içinde oluşan bakterileri temizlemektedir. Demlenen yeşil çayı soğutarak enfeksiyon olan bölgeye uygulayın. Yeşil çayı, 10 dakika kadar gözünüzde bekletip ardından yıkayın. Gece ve gündüz uygulaması yaparak enfeksiyonu kısa zamana bitirebilirsiniz.
Papatya çayı: Papatya çayı ile göz banyosunu yapabilir, gözünüzü mevcut enfeksiyondan kurtarabilirsiniz. Papatya çayını sıcak suda 5 dakika kaynatarak oda sıcaklığı derecesine getirin. Sonrasında temiz bir pamuk yardımı ile enfekte olan bölgeye uygulayarak göz banyosu yapın. Bu yöntemde herhangi bir irritasyon veya rahatsızlık duyarsanız devam etmeyerek gözlerinizi ılık su ile durulayın.
Göz ağrısını yok eden kür tarifleri
Keten tohumu: Göz enfeksiyonu için keten tohumu da etkili bir bitkidir. Keten tohumu ağrıların hafiflemesini sağlar. Bu yöntemi uygularken bir bardak suyu kaynatarak sonrasında suya bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyin. 15 dakika bekledikten sonra temiz bir pamuk yardımı ile karışımı enfekte olan bölgeye uygulayın. Bu yöntemi günde 2 defa tekrarlayabilirsiniz.
Zerdeçal: Zerdeçal, antiseptik, anti-enflamatuar özellikleriyle bilinir. Göz enfeksiyonunuz için, 2 yemek kaşığı toz zerdeçalı kaynar suya karıştırarak soğumaya bırakın. Kuru ve temiz bir bez veya pamuk yardımıyla enfeksiyon olan bölgelere uygulayın.
Kirpik dibi iltihabı göz ağrısı yapar mı?
Kirpik dibi iltihabı tıp alanındaki ismiyle blefarit toplumda sık olarak görülmektedir. Blefaritin en yaygın bulguları; kirpik diplerinde kepeklenme, kaşıntı, kızarıklık, kirpiklerin dökülmesi ve kirpiklerin zayıflamasıdır.
Ebegümeci: Kirpik dibi iltihabı için kullanılan bir yöntemdir bu. Bu yöntem için, 2 tatlı kaşığı ebegümecini bir su bardağı sıcak su içerisine atarak yaklaşık 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Karışım ılıdıktan sonra süzerek bir pamuk yardımıyla kirpik diplerinize uygulayın. Bir hafta boyunca her gün, ikinci haftaysa gün aşırı tekrarlamaya özen gösterin.