Hardallı Kurabiye
Peynirli ve hardallı kurabiye mi olur demeyin. Deneyin ve görün!
1/2 S.B cheddar (rendelenmiş)
1/2 S.B tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Y.K hardal (tepeleme)
1/8 T.K karabiber
1/2 T.K tuz
1+1/4 S.B un
Öncelikle peynir ve tereyağını iyice karışana kadar çırpın. Hemen sonrasında hardalı, tuz ve biberi ekleyin. Son olarak yavaş yavaş unu ekleyerek yapışkan bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbası ile istediğiniz şekli vererek tepsiye sıkın. 175 derecelik fırında 13-15 dk pişirin.
Ekşili Üzüm
Buuuzzz gibi üzümlerinizi ekşi ekşi jelibon gibi yemek istemez misiniz? Bence istersiniz.
Üzümleri güzelce yıkayın. Sonra genişçe bir tabağa limon aromalı toz jöle dökün ve ıslak olan üzümleri jöleye bulayın. 1 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!
Çikolatalı Muz
Sadece muz yemekten sıkılmadınız mı? Biraz eğlenceli ve ekstra lezzetli bir hale getirmeye ne dersiniz?
1 S.B damla çikolata
1 Y.K tereyağı
1 S.B fındık/fıstık
Damla çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. O sırada muzları ikiye kesin ve her birine altlarından çubuk saplayın. Muzları 5 dk buzlukta bekletin. Ardından ilk önce erimiş çikolataya sonra fındık yada fıstığa bulayıp 50 dk buzlukta bekletin.