Turuncu ve kırmızı renge sahip olan gojiberry, keskin bir tada sahiptir. Taze olarak tüketilebilmesinin yanı sıra kurutulmuş olarak da tüketilebiliyor. Dünya genelinde de wolfberry olarak bilinmektedir.
İçeriğinde yüksek oranda betakaroten, demir, C, B1, B6, B2 vitamini, protein, 18 amino asit, kalsiyum, fosfor, selenyum, çinko, bakır gibi önemli 21 mineral bulunduran gojiberry, yaklaşık yüzde 21 oranında lif içeriğine sahiptir. Aynı zamanda portakalın içeriğinde bulunan C vitaminine oranla daha yüksek miktarda C vitamini içerdiği için oldukça etkili antioksidanlar arasında gösterilmektedir.
GOJİBERRY'NİN (KURT ÜZÜMÜ) FAYDALARI NELERDİR?
Yüksek miktarda A vitamini içeren gojiberry, özellikle göz hastalıklarının oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra sindirimi kolay olan gojiberry ile kilo vermek son derece kolaydır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bağırsak florasını korur. Doğurganlık oranının artmasını sağlayarak rahim duvarını güçlendirir.
GOJİBERRY (KURT ÜZÜMÜ) NASIL KULLANILIR?
Tat olarak kiraz ve yaban mersinine benzeyen gojiberry, Çin’de pirinç yemekleri, çorbalar ve çay yapımında kullanılmakta. Çin’in bazı bölgelerinde de taze olarak tüketiliyor. Gojiberry’ler genel olarak kurtulur veya gojiberry suyu olarak ihraç edilir.
Türkiye'de taze meyvesini ve suyunu bulmak pek mümkün olmasa da kurusunu bulabilirsiniz. Kurutulmuş gojiberry meyvelerini günde bir avuç olarak tüketebilir veya yoğurdun içerisine ekleyerek sağlıklı bir atıştırmalık haline getirebilirsiniz.