İster çayın yanına ister kahvenin, glutensiz kurabiyenin tadına bir kez vardığınızda vazgeçemeyeceksiniz. İşte glutensiz kurabiye için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...
MALZEMELER
- 1 su bardağı hindistan cevizi unu
- 1 su bardağı buğday nişastası
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 paket (5 gr) karbonat
- 25 gr kakao
- 180 gr hindistan cevizi şekeri
- 100 ml zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 100 gr bitter çikolata (eritilmiş)
NASIL YAPILIR?
Şeker, zeytinyağı ve yumurtayı bir kabın içerisine alarak güzelce çırpın. Ayrı bir kabın içerisinde de kuru malzemeleri bir araya getirin ve yumurtalı karışımınızı üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri spatula ile kısa bir süre karıştırın. Üzerine erimiş bitter çikolatayı ekleyin. Hamuru 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar oluşturarak tepsinize aralıklı olarak dizin. 170 derecelik fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Kurabiyeniz hazır! Afiyet olsun...