Sağlıklı besleniyorsanız ve canınız kek çekiyorsa glutensiz kek yemek iyi bir fikir olabilir. Peki,ama glutensiz kek nasıl yapılır?
GLUTENSİZ KEK İÇİN MALZEMELER NELER?
- 3 yumurta
- 1 bardak şeker
- Yarım bardak süt
- Yarım bardak yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 bardak glutensiz un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
NASIL YAPILIR?
Yumurtaları karıştırma kabına kıralım. Sonra şekerimizi de ekleyip köpürene kadar çırpalım. Daha sonra süt ve yağı da ekleyip iki dakika çırpalım. Unun üzerine kabartma tozu vanilya ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edelim. Yağlanmış pişirme kabınıza koyup 180 derecede 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.