Glüten hassasiyeti olan kişiler için son derece pratik ve lezzetli bir kek tarifini derledik. Fındık unu ile hazırlayabileceğiniz glütensiz kahveli kek ile hem ağzınızı tatlandıracak hem de sağlığınızı koruyabileceksiniz. İşte glütensiz kahveli kek tarifi…
MALZEMELER
- 4 yumurta
- ¾ su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık unu
- ¼ su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1/3 su bardağı sıcak su
- 10 g tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kahve
Krema için
- 300 g pudra şekeri
- 150 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı granül kahve
NASIL YAPILIR?
İlk olarak yumurtalarınızı geniş bir kasenin içerisine kırıp bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Üzerine azar azar şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Şekerin tamamen eridiğinden emin olun. Fındık unu ve iri çekilmiş fındığı da üzerine ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Daha sonra üzerine sıcak suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Eritilmiş tereyağı ve toz kahveyi ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız harcı yağladığınız kek kalıbınıza boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın.
Kreması için; bir kasenin içerisine pudra şekerini, çok az su ile açılmış olan kahveyi ve tereyağını ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. Soğuyan kekinizi ortadan ikiye kesin. Bir parçanın üzerine kremadan sürüp üzerini kestiğiniz diğer ile kapatın. Daha sonra en üstüne de kremanızdan sürüp dilediğiniz gibi süsleyin. Kekiniz servis için hazır. Afiyet olsun…