Gluten hassasiyeti olanlar ve glutensiz beslenmek isteyenler için glutensiz ekmek tarifini sizler için hazırladık. Tarifi denemek isterseniz haberi okumaya devam edebilirsiniz..
MALZEMELER
- 2 su bardağı glutensiz un
- 10 gram yaş maya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
NASIL YAPILIR?
Bir kaba 2 bardak glutensiz unu ekleyelim. Ortasını havuz gibi açıp 10 gram yaş mayayı ekleyin.Unun üzerine tuzu ve yağı ilave edip yavaş yavaş ılık suyu ilave edin ve şekle gelene kadar yoğurun. Hamur biraz sulu kıvamda olmalı. Daha sonra kek kalıbınıza yağlı kağıt serip hamurunuzu koyun ve üzerini şekle sokun. Yoğurt ve yağı karıştırıp üzerine sürün. Ilık ortamda hamur 2 katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat bekletin. Glutensiz ekmek hamurunuzu 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ekmeğinizin hamur olmaması için piştikten sonra havluya sarıp soğuyana kadar bekletmelisiniz.