Gerçek şu ki, kurutucular enfeksiyon yayıyor , ıslak bir lavabo klozetten daha tehlikelidir ve temiz bir bardak kahve makinesindeki mikroplardan sizi kurtarmaz .
Bazı yaygın alışkanlıkların zararları hakkında bilimsel olarak kanıtlanmış 7 gerçek: işte bu bilgiler sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.
el kurutma makinesi kullanma. bir kurutucuya ellerimizle dokunmamamız gerçeği, sadece bir temizlik yanılsamasıdır. aslında, elektrikli kurutucular oldukça hijyeniktir: çok sayıda bakteri yakalar ve bunları bir hava akımıyla yayarlar ve birinin ciğerlerine, cildine veya vücuduna girebilirler. kağıt havlular, elektrikli el kurutma makinelerine göre daha verimli ve temizdir .
Aynı panodaki et ve sebzelerin kesilmesi. bir mikrobiyolog olan dr. charles gerba, bir kesme tahtasının tuvalet oturağından 200 kat daha fazla bakteri içerdiğini iddia ediyor , bu yüzden üzerine salata kesmek güvenli değil. çiğ et kesildikten sonra, bir tahta salmonella ve campylobacter ile kirletilir - gıda zehirlenmesinin en yaygın iki nedeni. çözüm, et ve sebzeler için 2 farklı kesme tahtası kullanmak ve tahta olanlar yerine cam panoları seçmek.
Bir defada bir yiyecek torbası kullanmak. birden fazla kez kullanılan bir çantada , zamanın% 99.9'unda çok miktarda mikrop vardır . çiğ et satın aldıysanız (paketlenmiş olsa bile), bakterilerin diğer ürünlere, özellikle meyve ve sebzelere yayılması ihtimali vardır. çözüm, tek kullanımlık bir çanta veya her zaman yıkamak zorunda kalacak bir kadın çantası kullanmaktır.
sıcak su ile el yıkama. bazı araştırmacılar su sıcaklığının mikropların öldürülmesini etkilemediğini söylüyor . bu durumda ellerini yıkamak için harcanan zaman daha önemlidir: 5 saniyede hiçbir şeyi temizlemezsiniz, ancak 30 saniyede ellerinizdeki tüm bakterileri öldürebilirsiniz. elleri sık sık sıcak suyla yıkayarak cildinizin koruyucu işlevlerini azaltırsınız ve tahriş veya dermatit oluşabilir.
Bulaşıkları lavaboya batırmak. bir lavabo bakteriler için mükemmel bir ortamdır: orada salmonella , kolon basili veya stafilokok bulabilirsiniz . mide ve bağırsak rahatsızlıklarından kaçınmak için, lavabonun sadece bulaşık yıkadıktan sonra değil, balık, çiğ et, süt ürünleri ve sebzeler gibi yiyeceklerle temas ettirilmesinden sonra yıkanması gerekir. ıslatılmış bulaşık yığını kolay ama güvensiz bir çözümdür.
Bir ofis kahve makinesi kullanma. bir ofis kahve makinesinde, evinizdeki bir banyo kapı tokmağından daha fazla mikrop vardır. sağlığınızı korumak için, rezervuarı çok sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanarak mümkün olduğunca sık yıkayın. bir parça kahve yapmak daha güvenli.
Hepimizin kış aylarında sık sık yaptığı yanlışlardan biri de bu. yatağa çorapla girmek, sadece cilt hücrelerinin gaz alışverişini engellemekle kalmaz, beyin hücrelerini de içeren vücuttaki hücrelerin gaz alışverişini engeller.
Saçları sürekli fön makinasıyla da kurutmak sağlık açısında zararlıdır. saç kurutma makineleri elektromanyetik radyasyon yaydığı için doku hücrelerinin kimyasal yapısını bozar.
Limon yemek uzaktan bakıldığında çok masum bir eylem olarak görünse de her şeyin fazlası zarar demişler. c vitamini açısında yüksek olan limonu çok yemek içerisinde bulunan asitler yüzünden dişlere zarar verir.