Sadece 4 malzeme kullanarak şimdiye kadar yiyeceğiniz en hafif kurabiyeyi hazırlamak isterseniz sizin için derlediğimiz kurabiyeyi not etmeyi ihmal etmeyin. Peki, şekersiz kurabiye nasıl yapılır?
Girit kurabiyesi tarifi
Malzemeler:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 paket vanilya
- 2,5 - 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
Bir kabın içine tereyağını, vanilyayı ve unun bir kısmını ilave edin. Sonrasında tüm malzemeler karışana kadar güzelce yoğurun. Hamurun kıvamına göre unu azar azar ilave edin. Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamurun üzerini streç film ile sararak buzdolabında yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlendirmiş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Eğer isterseniz dinlendirmeden de şekil verebilirsiniz. Girit kurabiyenizi 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında kurabiyelerin ilk sıcağını atmalarını bekleyip sonrasında pudra şekerine bulayın ve servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktası
Eğer arzu ederseniz hamurun içerisine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip kurabiyeyi tatlandırabilirsiniz. Üzerine serpeceğiniz pudra şekerinin içine tarçın da ekleyebilirsiniz.