Yavaş büyüyen ve kısa bir bitki olan ginsengin taze, beyaz veya kırmızı olarak 3 çeşidi bulunmaktadır. Taze ginseng 4 yıldan önce, beyaz ginseng 4-6 yıl arasında ve kırmızı ginseng 6 yıl veya daha uzun bir süre sonra hasat edilir. Ginseng bitkisinin en popüler olanları ise Amerikan ginsengi (Panax quinquefolius) ve Asya ginsengi (Panax ginseng) 'dir. Sizin için ginsengin faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…
GİNSENG BİTKİSİNİN FAYDALARI
İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan ginsengin faydaları şu şekildir;
Güçlü Bir Antioksidan
Ginseng'in inflamatuar belirteçleri azaltmaya ve oksidatif strese karşı koruyucu bir özelliği olduğu gösterilmiştir.
Beyin Fonksiyonlarının Etkinliğini Artırır
Ginseng'in hem sağlıklı insanlarda hem de Alzheimer hastası olan kişilerde zihinsel işlevlere, sakinlik ve ruhsal duygulara faydası bulunmaktadır.
Erektil Disfonksiyonu (Sertleşme Bozukluğu) Düzeltebilir
Ginseng dokulardaki oksidatif stresin azaltılmasını sağlar ve penis kaslarındaki kan akışını artırarak erektil disfonksiyon belirtilerini iyileştirilmesini sağlar.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Ginseng kanser hastası olan kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve hatta belirli aşıların etkilerinin artmasına yardımcı olur.
Kanser Riskini Azaltır
Ginseng'deki ginsenosidler, iltihaplanmanın düzenlenmesini sağlar, antioksidan koruma sağlar ve hücrelerin sağlığını korur, bu da bazı kanser türlerinin riskinin azaltılmasını sağlar. Fakat kesin etkinliği için, daha fazla araştırma yapılmasına ihtiyaç vardır.
Enerjiyi Artırır
Ginseng, oksidatif hasarın azaltılmasını sağlayarak hücrelerde enerji üretiminin artırır. Yorgunluk ile savaşmaya ve fiziksel aktiviteyi arttırmaya yardımcı olur.
Kan Şekerinin Düşürülmesine Yardımcı Olur
Özellikle fermente edilmiş kırmızı ginseng, insülin üretiminin ve hücrelerde kan şekeri alımının arttırılmasına yardımcı olur ve antioksidan koruma sağlar.