Geçmişi 270 milyon yıl öncesine, Permian Çağı’na dayanan ginkgo biloba ağacı, boyları 20 ila 50 metre arasında değişmektedir. Damarlı ve yelpaze biçimli yaprakları olan bu ağacın Türkçe isimlendirilmesi ise çeşitli yörelere göre; Mabet ağacı, gümüş kaysı, filkulağı, kız saçı ve Çin yelpaze çamı olarak isimlendirilmektedir. Ginkgo bilobanın anavatanı Asya’dır. Özellikle Çin, Japonya ve Kore’de ginkgo bilobalara rastlanmaktadır.
Peki, ginkgo biloba yaprağının faydaları nelerdir? Ginkgo biloba yaprağı çayı nasıl hazırlanır? Ginkgo biloba yaprağının zararları nelerdir?
Atom bombasına direnen Ginkgo biloba...
Ginkgo biloba yaprakları toplandıktan sonra bir dizi işlemden geçirilmektedir. Ardından elde edilen ginkgo biloba ekstresi tablet, kapsül veya sıvı formlarda kullanılmaktadır. Ginkgo biloba özütü, ilaç ve kozmetik sektörlerinde etken madde olarak tercih edilmektedir.
- Ginkgo biloba yaprağı Alzheimer ve diğer hafıza problemlerine karşı oldukça etkilidir.
- Ginkgo biloba yaprağı felç geçirme riskini azaltıcı bir özelliğe sahiptir.
- Ginkgo biloba yaprakları, güçlü bir A vitamini ve potasyum deposudur.
- E vitamini zengini olan ginkgo biloba yaprağı cilt sağlığını korumada oldukça etkili bir bitkidir.
- Ginkgo biloba takviye edici bir gıda olarak kullanılmaktadır.
- Ginkgo biloba yaprağı kulaklarda ortaya çıkan gürültü ve çınlamaya karşı oldukça etkilidir.
- Ginkgo biloba yaprağı astım ve bronşit tedavisinde oldukça önemli bir noktadır.
- Ruh halini iyileştiren ginkgo biloba yaprağı depresyonu ve panik atağı önleyici bir etkiyi barındırmaktadır.
- Antienflamatuar özelliği bulunan ginkgo biloba yaprağı bu özelliği sayesinde alerji ve enfeksiyonun sebep olduğu iltihaplanmayı iyileştirmek için doğal bir ilaçtır.
Kimler ginkgo biloba yaprağını kullanmaz?
Ortaya çıkacak her ihtimale karşı hamilelerin ginkgo biloba yaprağı tüketmesi tavsiye edilmemektedir.
Ginkgo biloba çayı nasıl hazırlanır?
Ginkgo biloba çayı için gerekli olan malzemeler:
- 1 tutam ginkgo biloba yaprağı
- 1 bardak sıcak su
Bir bardak sıcak su ve bir tutam ginkgo biloba yaprağını beş dakika demleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz. Ginkgo biloba çayı, aç ve ya tok karnına günde maksimum iki kez tüketilebiliyor.