Var olduklarına inanmak her ne kadar güç olsada bu melez hayvanlar gerçektende var.
Var olduklarına inanmak her ne kadar güç olsada bu melez hayvanlar gerçektende var. İşte inanamayacağınız melez hayvanlar...
MELEZ NEDİR?
Melez, hibrid olarak da bilinir, iki farklı hayvanın veya bitkinin birleşmesinden ortaya çıkan yeni tür. Farklı türler arasında gerçekleştirilen hibridler dölverimsiz, kısır hayvanlardır. Aynı türün farklı ırkları arasında gerçekleştirilen melezlemelerde ise dölverimi devam etmekle birlikte yavruların bir kısmında anne-babalarının değil daha uzak atalarının genetik özelliklerinde yavrular ortaya çıkabilir.
Aynı cinsin iki türün arasında oluşan bir melez için (x) işareti türlerin ortasında gösterilir. Örneğin Picea x lutzii : Picea glauca × Picea sitchensis adlı iki türün doğal melezidir.
(×) işareti cins adından önce yer alırsa, iki ayrı cinsin türleri arasındaki melezliği ifade etmektedir. Örneğin: × Cupressocyparis leylandii melezliği: Cupressus macrocarpa × Chamaecyparis nootkatensis adlı iki cinsin türleri arasında oluşmuştur.
MELEZ BİTKİLER
Melez, çamgiller (Pinaceae) familyasından Larix cinsini oluşturan yaprak döken iğne yapraklı ağaç türlerin ortak adı.
Kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerinde yetişen melez (melezçam da denir) cinsi üyeleri, boyları 30 m'yi bulabilen, iğne yapraklı, sarkık dallı ağaçlardır. Cinsin üyelerinden Avrupa melezi (Larix decidua) ve Amerika melezi (Larix laricina) kırmızı, sert, bol reçineli odunları için yaygın biçimde yetiştirilir.
TÜRLER
Avrupa melezi (Larix decidua)
Dahurian melezi (Larix gmelinii)
Larix griffithii
Larix himalaica
Japon melezi (Larix kaempferi)
Tibet melezi (Larix kongboensis)
Amerika melezi (Larix laricina)
Larix lyallii
Master melezi (Larix mastersiana)
Batı melezi (Larix occidentalis)
Çin melezi (Larix potaninii)
Larix principis-rupprechtii
Sibirya melezi (Larix sibirica)
Yunnan melezi (Larix speciosa)