Anadolu’da aşurelik buğdaydan yapılıp dillere destan olan gendime çorbası tarifni sizin için derledik. Gendime çorbası, kuruş fasülye, buğday, nohut içermesiyle tam bir tahıl şifası… Şimdiden afiyet olsun.
GENDİME ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 2 su bardağı et suyu
- 4 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kuru nane
- Kırmızı pul biber
Hazırlanışı: Nohut, fasulye ve buğdayı bir gece önceden suda bekletip ertesi günü sularını değiştirip ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlama yapın. Hepsini aynı tencere içine alarak su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Bir karıştırma kabına un ve yoğurdu ilave ederek çırpın. Çorbanın suyundan ekleyip karışımı kaynayan çorbaya küçük küçük ekleyerek karıştırın.
Tuz ve karabiber ilave ederek çorbayı karıştırıp 10 dakika kaynatın.
Tavanızı ocağa alıp tereyağını ilave ederek eritin. İçerisine zeytinyağını da ilave ederek ısıtın.
Kuru nane ve pul biber ekleyerek karıştırın. Çorbanızın içerisine yağlı karışımı ilave edip hazır hale getirin. Sıcak servis etmeye özen gösterin.