Sevilen yemeklerden biri olan tavuklu hünkar beğendinin tarifi , gözlere hitap eden görüntüsüyle ayrı tadıyla apayrı bir tariftir. Peki, tavuklu hünkar beğendinin tarifi nasıldır? Aldığınız her lokmada ayrı tat alacağınız ve şık sofralarınıza yakışacak tariflerden olan tavuklu hünkar beğendi tarifi ve yapılışı haberimizdedir.
Tavuklu hünkar beğendi tarifi nasıldır?
Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
250 g kuşbaşı tavuk eti
2 bostan patlıcan
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı tereyağı
1 soğan
1 havuç
1 su bardağı su
1 defne yaprağı
2 domates
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tarifi; Patlıcanları bıçak yardımıyla çizdikten sonra fırında yumuşayana kadar közleyerek işe başlayabilirsiniz. Biraz soğuduktan sonra patlıcanları soyarak blend edip pütürsüz bir şekil aldırın. Unu ve tereyağını bir tencereye alarak kavurun. Sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Patlıcanı üstüne ekleyebilirsiniz. Üzerine kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan daha sonra alabilirsiniz. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı tavuk, sarımsak, küp küp doğranmış havuç, el blendırından geçirilen domates ve defne yaprağı eklenerek kavrulur. Un ve su eklenip et yumuşayana kadar pişirilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz. Patlıcana servis tabağına alarak etleri üstüne koyabilirsiniz. Afiyet olsun