Fenomen program Gelinim Mutfakta bugün taş kadayıf tarifi yapılır. Kanal D ekranlarında Seda Sayan’ın sunumu ile gerçekleştirilen yarışmada haftanın finalinde 4 gelinin altın bilezik ve çeyrek altın için yarıştığı yemek taş kadayıf oldu. Gelinim Mutfakta taş kadayıf tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir vatandaşlar merak ediyor. İşte Gelinim Mutfakta taş kadayıf tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri haberimizde yer alıyor...
GELİNİM MUTFAKTA TAŞ KADAYIF MALZEMELERİ NELERDİR?
Şerbet için;
-2,5 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-Çeyrek limon suyu
Hamuru için;
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı su
-1,5 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
İçi için;
-İnce çekilmemiş ceviz
Kızartmak için;
-Sıvı yağ
GELİNİM MUTFAKTA TAŞ KADAYIF TARİFİ NASIL YAPILIR?
İlk olarak taş kadayıfı tarifimize önce şerbeti yaparak başlıyoruz. Çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şeker ve suyu aynı bardakla ölçerek tencereye koyunuz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp bırakabilirsiniz. On dakika kadar kaynattıktan sonra çeyrek limonun suyunu sıkıp beş dakika daha kaynatalım. Sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Şerbet ılıdıktan sonra soğuması için dolaba kaldıralım.
Şimdi hamuruna geçebiliriz. Süt biraz ısıttıktan sonra, ılık olması için çukur bir kaba alınız. Bir su bardağı suyu ekleyiniz. Üzerine şeker, tuz, maya ekleyip, karıştırınız. En son unu ekleyip mikser ile beş dakika çırpın. Hiç topak kalmayacak şekilde mikserle çırpın. Üzerine poşet geçirilip, mayalanması için dinlendirin.
Üzeri göz göz olup kabarıncaya kadar beklenir. Teflon tavanızın altını yakınız ve iyice ısınmasını bekleyiniz. Mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı tavaya dökün. Üzeri düzeltin, sadece alt kısmını pişirin. Üst kısmı pişirilmeyecektir. Alt kısım kızarıp üst kısmın hamursu rengi gidinceye kadar hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar yapın. Bu ölçülerle 25 tane yapılabilir.
Hepsi tava da pişirildikten sonra içlerine (pişirilmeyen kısmına) ceviz katılır ve kapatın. Açılmaması için iyice bastırmaya özen gösterin. Bütün kadayıflar tek tek kapatıldıktan sonra tavaya sıvı yağ katıp iyice kızdırın. Kadayıfları atıp nar gibi arkalı önlü kızartın.
Kızaran kadayıflar hemen soğuk şerbete atmalısınız. Şerbetin içerisinde beş dakika durması yeterli olacaktır. Kadayıflar bitene kadar aynı işlem uygulanır.