Tadı ile damak şöleni yaşatacak olan Hingel, Gürcü mutfağına ait bir mantı türüdür. Ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının bugün ki bölümünde yarışmacılar Hingel yaparak en yüksek puanı almaya çalıştı. İşte, Gelinim Mutfakta Hingel tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir detayları sizin kaleme aldık...
HİNGEL TARİFİ MALZEMELERİ
-1 yumurta
-1 su bardağı ılık su
-Aldığı kadar un
-3-4 orta boy patates
-Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
-Tereyağı
-Su
HİNGEL NASIL YAPILIR?
-Önce patatesleri haşlayıp iyice ezin.
-Daha sonra baharatları ekleyelim, tuz, karabiber, kırmızı toz biberi patates ile karıştırınız. Ardından soğumaya bırakın.
- Bir kapta 1 yumurta, 1 su bardağı ılık su ile çırpınız ve tuzu ekleyiniz.
-Üzerine yavaşça unu ekleyiniz.
-Kıvamı kulak memesinden biraz daha katı olacak bir hamur yapın ve ardından dinlenmeye bırakınız.
-Dinlendirdiğiniz hamurdan 3 beze yapıp bu bezeleri mantı hamuru gibi açtıktan sonra çay bardağı ile yuvarlak daireler kesiniz.
-Yuvarlakların ortasına daha önceden hazırladığımız patates püremizden çay kaşığı ile konur ve yarım ay şeklinde sıkıca kapatınız.
-Hazırladığımız Hingel’i bol tuzlu sıcak suda haşlayıp piştikten sonra soğuk sudan geçiriniz ve suyunu süzünüz.
-Üzeri için tereyağını kızdırıp toz biber ekleyiniz ve Hingel’in üzerine sıcak sıcak dökünüz.