Hamur işi sevenlerin bayılarak yiyeceği çilekli zarf çörek tarifini ve malzemelerini sizler için araştırdık. İşte enfes çilekli zarf çörek yapımı ve malzemeleri...
Çilekli zarf çörek malzemeleri nelerdir?
- Bir çay b. ılıtılmış süt
- İki yemek k. toz şekeri
- Bir paket instant kurutulmuş maya
- Gerekli olduğunda yarım çay b. ılıtılmış su
- İki yemek k. ayçiçek yağ
- Bir tane yumurta
- Üç su b. un
Çilekli sos için:
- 250 gr çilek
- Yarım çay b. şeker
- Bir yemek k. limon suyu
- Bir tatlı k. mısır nişastası
- Bir tatlı k. tereyağı
Çilekli zarf çörek yapımı
İlk olarak fırınınızı 200 derece ısıtın. Altı ya da on iki delikli mini çörek tepsinizi yağlayın. Ununuzu orta boydaki bir kabın içerisine alarak üstüne; şeker, maya, yumurta, yağ ve sütü ekleyin. Malzemeleriniz birbirine iyice karışana dek yoğurun. Hamurunuzu 45 dakika üstünü kapatarak dinlenmeye bırakın.
Hazırladığınız hamuru tepsinizi deliklerine bölüştürün ve 10-12 dakika kadar kürdanla kontrol ederek pişirmeye bırakın. Çöreğinizi kızartarak yapmayı istediğinizde de aynı yöntemi uygulayın.
Sos hazırlığında; tereyağınızı eritin ve usulca nişastayı ekleyerek karıştırın. Hafif şekilde kavurun. Usulca limon siyi ile şekerinizi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karışım jöle kıvamına geldiğinde küp şeklinde doğradığınızı çileklerinizi ekleyerek ocaktan alın. Sonrasında fırında pişen çöreklerinizin üstüne hazır olan çilekli sosunuzu dağıtın. Tarifimiz hazır, afiyet olsun...