Gelinim Mutfakta yarışmasını izleyenler Ballı Susamlı Tavuk tarifini merak etmeye başladı. Kanal D’nin ilgiyle takip edilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta’da 4 gelin, Ballı Susamlı Tavuk tarifi ile çeyrek altını almaya çalıştı. Damakta kalan tadı ile bir yiyenin tekrar yemek istediği Gelinim Mutfakta Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar…
GELİNİM MUTFAKTA BALLI SUSAMLI TAVUK TARİFİ
Malzemeler:
- Tuz
- Karabiber
- Yarım limon
- 3 yumurta
- 4-5 diş sarımsak
- 3 adet tavuk göğüs eti
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı ketçap
- 6 yemek kaşığı soya sos
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 6 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 2 dal taze soğanın yeşil kısmı
BALLI SUSAMLI TAVUK NASIL YAPILIR?
- Tavukları kuşbaşı olarak doğrayın.
- Yumurta ve nişastayı iyice karıştırın.
- Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi iyice kaynaşıp homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırınız.
- Hazırladığınız bu sosu kapaklı bir tavaya alarak ısıtmaya başlayın.
- Daha sonra kızarttığınız tavukları bu sosun içine alın ve tavanın kapağını kapatın.
- 20-25 dk tavukların içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Hazır olduğunda ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısmı ile yemeği üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.