Yapımı son derece pratik ve hızlı olan bu meşhur Gaziantep dürümü, aynı zamanda vejeteryanlar içinde vazgeçilmez bir tarif!İşte meşhur Gaziantep dürümünün yapılışı...
MALZEMELER
Nohutlu Harç İçin:
- 500 gram haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber, karabiber, kimyon, tuz
Salatası İçin:
- 2-3 domates
- 1 adet kıvırcığın yarısı
- 1 kırmızı soğan
- Yağ, sirke, limon ve tuz
Sarmak İçin:
- İnce lavaş veya tortilla ekmeği
NASIL YAPILIR?
Haşlanmış nohutlarımızı blender yardımı yada patates ezeceği ile tamamen bulamaç olmayacak hafif taneleri kalacak şekilde ezin.Tavada yağı ısıttak sonra, biber ve domates salçasının kokusu çıkana kadar kavurun.
Salçalara ezilmiş nohut ve istenilen baharatları istenilen ölçüde ekleyin.
Ve bu şekilde salça ve nohut iyice birbiriyle birleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra salata malzemelerini oldukça minik ve ince doğrayarak bol malzemeli bol limonlu ve hafif sirkeli bir salata yapın.
Lavaş ekmeğin içerisine yaklaşık 3-4 yemek kaşığı veya istediğiniz ölçüde nohutlu karışımı ve bir o kadarda salata ekleyin.
Üzerinden yine hafif bir limon suyu geçilip sarın. İşte pratik ve bir o kadar lezzetli dürümünüzü afiyetle yiyebilirsiniz...
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.