Dışkı nakli yani gaita nakli son zamanlarda popüler olan ve bağırsak ve bakteri problemi yaşayanlarda uygulanan bir yöntem.
DIŞKI NAKLİ NEDİR? KİMLERE YAPILABİLİR?
Dışkı nakli, bağırsak florasında bozukluk olan, devamlı geçmeyen ishal ya da kabızlık problemi, hazımsızlık, şişkinlik yaşayan ve başka bağırsak hastalıkları ile mücadele eden hastalar için son derece uygun bir tedavi methodudur. Ülseratif kolit, iltihaplı kolon gibi hastalıklardan şikayetçi olan hastaların tedavisinde uygulanmaktadır. Dışkı nakli sayesinde gaita nakledilen hastanın sağlıklı bir floraya sahip olması ve hastalığa sebep olan mikroplardan kurtulması amaçlanmaktadır.
GAİTA NAKLİ NASIL YAPILIR? GAİTA NAKLİ NEDİR?
Dışkı nakli, sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olan bir kişiden alınan dışkının türlü işlemlerden geçirildikten sonra bağırsaklarında problem yaşayan hastalara nakledilmesine denir. Nakil endoskopi (ağız yöntemi), ya da kolonoskopi (makat yöntemi) ile gerçekleştirilebilir. Dışkı, kan bağı olan bir aile bireyinin alınabildiği gibi herhangi bir insandan da alınabilir. Bedenimiz için son derece önemli role sahip olan bağırsaklarımız, bu tedavi methodu nedeniyle kronikleşen ve tedavi edilemeyen hastalıklardan kurtulabilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.