Son zamanlarda oldukça değer kazanan kripto para piyasası sonrasında yatırımcılar FTM coinin ne olduğunu araştırmaya başladı. Binance ve OKX gibi büyük borsa listelerinde yer alan FTM coin Türkiye'de Paribu listesinde en çok aranan coinler arasında yer aldı. FTM coinin son 24 saatte yaklaşık %5 oranında artması yatırımcıların dikkatini çekti. Fontom coin olarak da bilinen FTM coin fiyatı $1.33 dolar seviyesinde işlem görürken bu artış bora grafiklerinde hareketliliğe neden oldu.
FTM coin yol haritası
2022 yılının sonunda doğru FTM coin fiyatlarının yaklaşık 1.35333$ dolara çıkması beklenirken Walletlnvestor fiyatın yıl sonuna kadar 2.21616$’a kadar da çıkabileceğini belirtti. Bazı kaynaklara göre ise FTM coin 2024 yılının Aralık ayında 3,41$’a ulaşabilir. FTM coinnin 2025 yılının sonunda 1.68455$ olacağı tahmin edilirken bazı kaynaklara göre ise 4.82$ seviyesinde olacağı tahmin edilmektedir.
27 Aralık 2019 tarihinde piyasaya sürülen FTM coin son zamanlarda, madeni paranın fiyatı 900.777.624 USD işlem hacmi ile 1.04$’dır ve fiyat son 24 yılda %13.68 değişmiştir. İlk dönemler kripto para piyasası yükseldikçe FTM coinde yükselerek 0,19$ olurken daha sonra kripto para piyasasında ani düşün yaşanmasıyla FTM coinde 0.15$’a doğru geriledi. Daha sonra DeFi teşvik programının ve bazı önemli ortakların duyurulmasıyla Eylül ayının başında yükselişe geçen FTM coin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,74 dolara ulaştı. Yaşanan bu git gel durumlara bakılırsa FTM coin gelecek zamanda beklenmedik bir oyuncu olarak karşımıza çıkabilir.
FTM coin yorumu
Yatırım yapmak için doğru bir kripto para seçeneği olabilecek FTM coin şu an $1,634,102.926 USD canlı piyasa değeri ile 54. sıradadır. FTM coinin yıl sonuna kadar 5 dolara kadar çıkması düşünülürken bu durum hiç belli olamayarak düşmede yaşayabilir.
Fanton coin nedir?
Fantom (FTM) dünyanın her bir yanında dApp geliştiricileri için isimsiz bir platforma güç veren bir simgedir. Fantom ürün olarak denetleyen bir kuruluş olan Fantom Vakfı 2018 yılında kurulmuştur. Fantom blok zinciri üçlemesini çözmeyi hedeflerken bir ağda herhangi birinden ödün vermeden aynı anda merkeziyetsizlik, ölçeklenebilirlik ve güvenliği elde edebilmek için Asenkron Bizans Hata Toleransı (aBFT) fikir birliğine dayalı mekanizma veya katman olan Lachesis’i kullanır. Lachesis ve özellikle bu konsensüs, klasik BFT ve Nakamoto konsensüsü üzerine kurulmuştur ama bu varyasyon asenkron doğası, önceki versiyonlardan daha hızlı blok süreleri ve daha düşük enerji tüketimi anlamındadır. Bu durumda aBFT ölçeklenebilirlik sorununu çözerek Ağ, ademi merkeziyetçiliğe vurgu yapan Lidersiz Hisse Kanıtı kullanılarak güvence altına alınmıştır. Fantom modülerdir ve her dApp'i Opera'da dağıtmak bağımsız ağlar oluşturmaya izin vermektedir.Bu farklı projeler diğerlerinin olası sorunlarından etkilenmediği için ölçeklenebilirlik sağlamaktadır. Bu ağlar sayesinde ağlar aynı altyapı mantığın kullanılır ve kolayca iletişim sağlanır. FTM belirteci, Opera ve Fantom ekosistemini bir bütün olarak güçlendirir. FTM’nin ana kullanımı staking’dir. FTM ayrıca ağ ücretleri, yönetim belirteci ve hızlı ve ucuz işlemler için para birimi olarak kullanılır.