FRENK KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 700 gramdana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan(rendelenmiş)
- 2 adet kapya biber(doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığ ıbiber salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 13 adet orta boy domates
PİŞİRMEK İÇİN:
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
FRENK KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Geniş bir karıştırma kasesine kıyma, soğan, kapya biber, domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun. Yıkanmış domateslerin sap kısmı alta gelecek şekilde, her birini tam dilimlemeden 4 adet kesik atın.
Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan parçalar koparıp domateslerin kesilmiş kısımlarına doldurun. Doldurmuş olduğunuz domatesleri tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Sıvı yağ ve su karışımını domaeslerin üzerinde gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin.