Fransız Yemeği: Ratatouille Tarifi

Ratatouille ( Ratatuy ), sağlıklı beslenmeniz aynı zamanda lezzetli bir şeyler yemeniz için harika bir tarif. Fazla yağa ihtiyaç duymadan harika bir yemek hazırlayacaksınız.

04.02.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-16:31)

Bu harika tarif çok eğlenceli bir animasyona da konu olmuş lezzetli ve popüler bir tariftir. Ani gelen misafirler için hem pratik hemde bayılacakları bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun.

Ratatouille Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 dal taze biberiye

Üzeri için:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Ratatouille Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde doğrayın.

Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyununçıkması için bekleyin. Ardından suyunu süzdürün.

Kabakları ince ince doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğramaya özen gösterin.

Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.

Demir döküm tavanızı yağlayın. Tüm sebzeleri tek tek aralarında az boşluk kalacak şekilde dizin.

Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.

Daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Ratatouille Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz tarifin içerisine patates, biber ya da dilediğiniz başka bir sebzeyi de ilave ederek pişirebilirsiniz. Demir döküm tavanız yoksa fırın kabı da kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal