Brioche hamuru son derece yumuşak olan bir Fransız ekmeğidir. Sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ile de hazırlanabilir.
Fransız Ekmeği Malzemeleri:
- 500 gr un
- 250 ml süt
- Yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gr tereyağı
Üzeri için:
- 1 yumurta
Hazırlanışı: Tereyağını küp doğrayarak oda sıcaklığında bekletin. Ardından 2 yemek kaşığı soğuk sütle mayayı eriyinceye dek karıştırın. Sonrasında kalan sütü ılındırarak şekeri, tuzu ve mayayı ilave edin. Tereyağını ve unu karıştırarak süte ilave edin.
Karışımınıza 1 yumurtayı ekleyerek 5-6 dakika kadar yoğurun sonrasında üzerini örterek ılık ortamda 1 saat bekletin. Yağlı kağıtı baton kek kalıbına serin. Hamuru 8 parçaya bölerek eliniz ile yuvarlayarak kalıba dizin üzerini folyo ile kaplayarak 15 dakika buzdolabında bekletin. Süre dolduktan sonra 1 adet yumurtayı çırparak fırça yardımıyla üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirerek ılık servis edin.