Avrupa'da koronavirüs pandemisi birçok sektörü etkilemeye devam ediyor. Pandemiden etkilenen ve kıtlık durumu yaşayan son ülke Fransa olurken, vatandaşlar ihtiyaç ürünlerini bile karşılayamaz duruma geldi. Market rafları bomboş kaldı.
Pandemi krizinin vurduğu ülkelerden biri de Fransa oldu. Kıtlık problemiyle yüzleşen Fransa'da marketlerin rafları boşaldı, vatandaşların alım gücü ciddi oranda düştü. Yaşanan bu durumlar vatandaşlar tarafından sert bir şekilde eleştirirken, gazete manşetleri kıtlık haberlerini manşetlere taşıdı.
ÖNCE AKARYAKIT ŞİMDİ GIDA KRİZİ
Koronavirüs pandemisinin ardından bir türlü toparlanamayan Avrupa'da geçtiğimiz günlerde enerji krizi patlak vermişti. Gıda krizinin en çok yaşandığı ülkelerden olan Fransa'da ise medya kuruluşları kıtlık geliyor başlıkları açtı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'uda ağır eleştiren gazeteler halka birlik beraberlik çağrısı yaparak sabır dileğinde bulundular.
GIDA STOKLARINDA BÜYÜK SIKINTI
Fransa'da yayın yapan Liberation gazetesi de 'Kıtlık' uyarısında bulundu ve bu haberini manşete taşıdı. Haberde hükümeti ağır eleştiren gazete, Fransa'nın tarihin en kötü döneminde olduğunu aktardı
AVRUPA'DA ENERJİ KRİZİ
Dünya’yı etkisi altına alan ve 2 yıldır süren koronavirüs salgını ardından birçok ülke ekonomik problemler ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Avrupa’da da beklenen ekonomik kriz doğalgaza gelen zam ile belirginleşti.
Pandemi sürecinde alınan kapanma ve evden çalışma önlemleri sonrasında Avrupa, enerji ve doğalgaz kıtlığı alarmı verdi. Tesislerde, pandeminin ardından toparlanmaya yetecek seviyelerde stok olmadığı belirtildi
ENERJİ KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ RUSYA’DA
Geçtiğimiz günlerde Rusya Enerji krizi yaşayan Avrupa Birliği'ne ekstra gaz sevkiyatının karşılıksız yapmayacağını açıkladı. Rusya, Avrupa Birliği tarafından ölü proje olarak ilan edilen Kuzey Akım 2 Boru Hattının açılmasını istemişti.
Dünya doğal gaz firmalarının öncülerinden Gazprom ile Rusya hükümetine yakın isimler gaz sevkiyatı karşılığında Almanya ve Avrupa Birliği’den, söz konusu boru hattından Avrupa’ya sevkiyatı başlatabilmek için gerekli yasal onayları vermelerini istiyor. Rusya’da hükümete yakınlığı ile bilinen meclis üyesi Konsantin Kosachyov yaptığı açıklamada başkalarının hatalarının kendilerini ilgilendirmediğini belirtirken sözlerine şu şekilde devam ettirmişti; “Sadece bize ait olmayan hataları gidermek için imdada yetişemeyiz. Biz tüm sözleşme şartlarımızı ve tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Bunun dışındaki her şey ilave gönüllü ve karşılıklı fayda sağlayacak anlaşmalara tabi olmalı”