Keçi peynirli ve baharatlı salata tarifi ile Fransa mutfağı esintileri sofranızda ve mutfağınızda esecek. İşte, Fransız salatasının tarifi…
MALZEMELER
2 dilim kızartılmış Fransız ekmeği
2 domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 dal taze mercanköşk
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
2 dilim keçi peyniri
1 dal frenksoğanı
Dört mevsim yeşilliği
TAZE BAHARATLI SOS İÇİN
1 limonun suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
6 yaprak taze fesleğen
1 dal taze kekik
1 çay kaşığı taze biberiye
Tuz ve karabiber
NASIL YAPILIR?
Sos için; limon suyu, zeytinyağı, fesleğen, kekik, biberiye tuz ve karabiberi blenderda karıştırın.
Domatesleri soyup durulayın. Her birini 6 parçaya bölün. Taze baharatları durulayıp kıyın. Zeytinyağını katıp karıştırın. Domatesleri bu karışımda 1 saat dinlendirin. Sostan çıkarıp fırın tepsisine sıralayın. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişmesini bekleyin. Taze baharatlı zeytinyağında peynirleri 15 dakika bekletip süzün. Ekmekleri servis tabağına koyup. Üstüne peynirleri koyun. Taze baharatlı sostan dökün. Frenksoğanı ile süsleyin. Yanında mevsim yeşillikleriyle beraber servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.