İngiliz tatlısı olarak bilinen crumble tatlısının tarifini sizin için derledik. İsteğe göre muz, orman meyvesi ya da vişneli yapabileceğiniz crumble tatlısının elmalı tarifi için haberimizin devamını okuyabilirsiniz... İşte fit elmalı crumble tarifi…
MALZEMELER
Hamuru için
- 30 g yulaf
- 45 g tam buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 g Hindistan cevizi yağı
- 25 g Hindistan cevizi şekeri
İç dolgusu için
- 2-3 adet (500 g) aromalı elma (granny smith, macoun, ya da empire gibi)
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
- 50 g pikan cevizi
- Yarım çay kaşığı tarçın, az tuz, az karanfil, az muskat
NASIL YAPILIR?
İlk olarak buğday unu, yulaf, Hindistan cevizi yağı, tuz ve Hindistan cevizi şekerini mutfak robotunuzun içerisine alın ve hamur kıvamına gelinceye dek güzelce karıştırın.
İç dolgusu için elmaların kabuklarını soyup ince olacak şekilde dilimleyin. Üzerine Hindistan cevizi şekeri, pikan cevizi, tuz, karanfil, tarçın ve muskatı ilave edin.
Yuvarlak tart kalıbınıza önce iç dolgu malzemesini, üzerine ise hazırladığınız hamuru güzelce yayın. Hazırladığınız karışımı 180 derece fırında 45 dakika boyunca pişirin. Fit elmalı crumble tatlısını, şeftalili dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, hepinize afiyet olsun.