Fıstık her şeye yakışır ama mısır ekmeğini bambaşka yapar. Geleneksel mısır ekmeği düşkünü olan insanlar için revizyonist bir tarif.
MALZEMELER
200 g mısır unu
140 g bardağı buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı yayık ayranı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı kabuksuz tuzlu fıstık
60 ml kanola yağı
2 yumurta
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
NASIL YAPILIR?
Unlar, kabartma tozu, tuz ve karbonatı derin bir kaseye koyarak karıştırın. Farklı bir kasede yayık ayranı, köri, zerdeçal, tuzlu fıstık, kanola yağı ve yumurtaları karıştırıp unlu karışıma katın. Eritilmiş tereyağını da katın yoğurun. Hamuru yağlı kağıt dizdiğiniz yuvarlak fırın kasesine koyun. Evvelden ısıtılmış 235 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.