Domates çorbasını hiç fırında yaptınız mı? eğer daha önce yapmadıysanız bu tarifimizden sonra domates çorbasını fırınlanmış olarak yapacağınıza eminiz.
MALZEMELER
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı domates püresi
- 3 su bardağı sıcak su
- 250 g kiraz domates
- Kekik
- Acı paprika biber
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Çeri domatesler yıkayın ve ortadan 2’ye bölün. Yağlanmış tepsiye kesik tarafları üstte kalacak şekilde dizerek üzerlerine tuz, kekik, acı paprika biberi, karabiber ve zeytinyağı dökün. Ardından 200°C fırında közleyin. Bu sırada tereyağı eritin ve içinde unu kavurun. Karışıma su ekleyerek kaynayana kadar bekleyin. Buna domates püresi de katıldıktan sonra bir taşım kaynatın ki çiğ un kokusu kalmasın. Daha sonra tuzunu ekleyin ve altı kapatın. Hazırlanmış olan bu temel domates çorbasına fırınlanmış domatesler de eklendikten sonra el blenderi ile pürüzsüz bir hal alana kadar çektirin. Yanında kızarmış ekmek parçaları veya etimek ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.