Fırında pişirilen pankekle asla pişman olmayacağınız lezzetli bir atıştırmalık elde etmiş olacaksınız. İşte, fırında vişneli pankek tarifi…
MALZEMELER
500 g vişne (Çekirdeksiz ve tercihen büyük boy)
50 g tereyağı (Benmari usulü eritilmiş)
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı un (Elenmiş)
Bir tutam tuz
150 g toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
NASIL YAPILIR?
Çok derin olmayan yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve kenarlarını yağlayın. 1-2 yemek kaşığı kadar da toz şeker ilave edin. Tabanı tamamen kaplayacak ve tek sıra olacak şekilde vişne tanelerini dizin.
Hamuru için yumurtaları, tuz ve toz şekerle beraber çırpma teliyle pütürsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kalan malzemeleri ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Akıcı kıvam şekline getirdiğiniz karışımı, vişne tanelerinin üzerini örtecek biçimde dökün (Hamur oldukça sulu krep hamuru gibi olacağı için vişne taneleri üste çıkacaktır). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.