Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

Klasik patates püresinin 2.0 versiyonuna yükseltilmiş tarifine hazır mısınız? Patatesi Tereyağı, Kaşar Peynir ve taze soğan ile lezzetlendirdik.

03.07.2020-14:01 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:24) Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

Bu yemek bir harika olduğu için, uygun bir arkadaşa ihtiyacı var. Bu yüzden ince dilimlenmiş güzel bir tavuk göğsü ile lezzetlendirdik. Ve Havuç ile soteledik yemek şimdi gerçekten tamamlandı. Fırında patates püresi, patates severlerin brunch, öğle veya akşam yemeği için tadını çıkaracakları lezzetli ve sağlıklı bir yemektir.

Pürenin üzerine koyulacak malzeme seçenekleri sınırsızdır, bu da sofralara her mevsim için harika bir yemek sunar. En sevdiğiniz sos ve taze salata ile birlikte inanılmaz bir uyum içinde yiyeceğiniz patates, sotelenmiş sebzelerle muhteşem bir uyum yaratan tavuğa hayran kalacaksınız. Lezzetini kaybetmemesi için sıcakken servis edilmesi önerilmektedir.

Bu tarifin hazırlanması, temel malzemelerle yapılmış, çocukların keyif alacağı sağlıklı bir yemektir.
Malzemeler

• 4 adet patates
• 1 bardak süt
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 4 fincan kaşar peynir
• 1 demet ince kıyılmış taze soğan
• Tuz
• Karabiber
• 9 dilim tavuk göğsü, ince dilimlenmiş
• 1 yemek kaşığı soya sosu
• Yarım limon
• 1 çay kaşığı beyaz susam
• 1 çay kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tereyağı
• 2 kırmızı dolmalık biber, doğranmış
• Yarım çay kaşığı kurutulmuş biberiye
• Yarım demet kıyılmış maydanoz

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

• 200 derecede fırında pişmiş patatesleri büyük bir kaseye koyun ve ezin.
İpucu: Patateslerin içinin daha yumuşak olması ve kolay ezilmesini istiyorsanız fırına atmadan önce patateslerin üzerini folyo ile kaplayabilir ya da biraz ıslattığınız pişirme kağıtları ile sarabilirsiniz. Hızlı ve yumuşak patates pişirmek için oldukça basit bir yöntemdir.
• Sütü patateslerin üzerine dökün tereyağı, un, kaşar peynir ve taze soğanı ekleyin.
• Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Pürüzsüz olana kadar her şeyi iyice karıştırın.
• Tavuk göğsünü bir kaseye koyun.
• Soya sosu ekleyin, sonra soya sosunu süzün.
• Susam, tuz ve zeytinyağı ekleyin. Marine olana kadar yaklaşık 2 saat dinlendirin.
• Ayrı olarak, bir tavayı orta ateşte ısıtın, içine tereyağı ekleyin ve eritin. Havuç ve dolmalık biberi ekleyin ve yumuşatmasına izin verin.
• Kuru biberiye, tuz ve karabiber ekleyin. Maydanozu doğrayın ve tavaya ekleyin.
• Havuç ve dolmalık biber pişirildiğinde, bunları tavadan başka bir yere aktarın.
• Marine edilmiş tavuğu kalan yağa ekleyin. Sık sık karıştırarak 15-20 dakika kadar pişirin.
• Üzerine ayırdığınız ve sote ettiğiniz sebzeleri ekleyip tavuğu iyice pişirin.
• Servis için bir pişirme halkası kullanabilirsiniz.

Servis: Bir servis tabağına altta bir kat patates püresi olacak şekilde yayın, daha sonra sotelediğiniz sebze ve tavuk karışımını patates püresinin üzerine dökün. Yemeğiniz servise hazır,

Afiyet Olsun.

• Servis Zamanı
• 20-30 dakika
• Seviye
• Kolay
• Porsiyon Başına Beslenme
• Kalori 590kcal, Yağ 27.0g, Proteinler 35.0g, Karbonhidrat 52.0g
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal