Türk mutfak kültüründe sevilen yemeklerden olan mücverin birçok farklı yapılışı mevcut. Farklı uygulayabileceğiniz tariflerden biri de fırında karışık mücver. Kızartılmadan yapıldığı için çok daha sağlıklı ve yiyenleri hayran bırakacak bir lezzet.
MALZEMELER
2 tane patates
1 tane kabak
2 tane havuç
1 tane kapya biber
Yarım demet maydanoz
Ispanak, pırasa, yeşil soğan, dereotu (İsteğe göre)
Tuz
SOS
3 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
ÜZERİ İÇİN
Rendelenmiş Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Patates, havuç ve kabağın kabuklarını soyun ve güzelce rendeleyin. Biberleri ve maydanozları da ince ince doğrayıp üzerine tuz serpiştirin ve karıştırın. Ayrı bir kalıbın içine yumurta, un, tuz, baharatları koyup sıvı yağ ile kabartma tozunu ekleyin. Sebzeler ile bu karşımı birleştirin. Önceden yağlanmış fırın kabına harcı dökün ve düzeltin. 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Pişirdiğiniz mücverin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökün ve tekrar fırına koyup 5 dakika kadar bekletin. Fırında mücveriniz hazır, dilimleyerek servis edebilirsiniz!