Makarna, fakir zengin fark etmeksizin herkesin sofrasında bulunan bir lezzet. Eğer klasik pişirme yöntemlerinden sıkıldıysanız bir de fırında pişirmeyi deneyin. İşte fırında makarna tarifi...
Yapımı çok kolay olan fırında makarnanın püf noktası ise makarnanın fırınlık olmasıdır.
İşte fırında makarna için gerekli malzemeler;
- 1 paket fırın makarna
Beşamel sos için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı tuz
Üzeri için:
-Rendelenmiş kaşar peyniri
-Tereyağı
Yapılışı;
Önce makarnayı tuzlu suda haşlayın. Başamel sos için tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra makarnanızı süzüp borcama yerleştirin. Daha sonra beşamel sosu üzerine dökün. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyun. Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyun ve 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekene kadar bekleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.