Makarnanın her türlüsü lezzetlidir ancak fırında makarna diğer çeşitlerini geride bırakarak birinci sıraya oturmuştur. Akşam yemeklerinizde hem pratik hem de lezzetli olan bu enfes tarife yer açın! İşte fırında makarna tarifi...
MALZEMELER
- 250 gr. 3 numaralı makarna
- 4 yumurta
- 1 bardak süt
- 100 gr. tereyağı veya margarin
- 150 gr. rende kaşar
NASIL YAPILIR?
Makarnalarınızı kırmadan iyice haşlayın. Haşlanmış makarnaları bir kaç defa soğuk sudan geçirip üstü örtülecek kadar soğuk su ilave ederek 15 dakika dinlendirin. Daha sonra makarnalarınızı süzgece alarak suyunu iyice süzün. Bir tencereye erimiş yağ ve rende kaşarın yarısını ekleyerek harmanlayın. Bu arada tuz ve karabiberi de ekleyin. Makarnaları yağladığınız ısıya dayanıklı borcama aktarıp düzgünce yayın ve kalan kaşarı üzerine serpin. Yumurtaları köpürene dek iyice çırparken üzerine süt ve kalan erimiş yağı da ekleyin. Bu karışımı tepsideki makarnanın üzerine dökerek makarnayı fırına verin. Fırının orta katında, 180 derece ısıda, üzerindeki kaşarlar pembeleşene dek yaklaşık 45 dakika pişirin. İşte bu kadar! Fırında makarnanız hazır! Afiyet olsun…