Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

Yeri gelir erişteden makarna yaparız, yeri gelir fırınlarız, yeri gelir öğrenci evi gibi ketçap mayonezle yeriz .Spagettinin kalını, içi derin boşluklu fırın makarnaları özenle haşladıktan sonra özel sosuyla buluşturuyor, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle üzeri nar gibi kızarana kadar fırınlıyoruz.

04.05.2018-09:59 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-09:44) Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

 Yeri gelir erişteden makarna yaparız, yeri gelir fırınlarız, yeri gelir öğrenci evi gibi ketçap mayonezle yeriz .Spagettinin kalını, içi derin boşluklu fırın makarnaları özenle haşladıktan sonra özel sosuyla buluşturuyor, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle üzeri nar gibi kızarana kadar fırınlıyoruz.

MALZEMELER

  • 1 paket
    fırın makarna
  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı
  • 1 yemek kaşığı
    un
  • 3 su bardağı
    soğuk süt
  • 2 adet
    yumurta sarısı
  • 1/4 çay kaşığı
    rendelenmiş muskat cevizi
  • 1/4 çay kaşığı
    taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı
    tuz
     
    Fırın kabını yağlamak için:

    1 tatlı kaşığı

    tereyağı

    Üzeri için:

    1 su bardağı

    rendelenmiş kaşar peyniri

    Servisi için:

    1/4 demet

    dereotu

    Püf Noktası

    Makarnaları çok fazla haşlamadan sosuyla buluşturup önceden ısıtılmış fırında sıcağı sıcağına pişirmeye dikkat edin.

    Pişirme Önerisi

    Fırın makarna harcına arzu ettiğiniz peynir çeşidi ve incecik kıyılmış taze yeşillikler ekleyebilirsiniz.

    YAPILIŞI

    Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Spagettiden daha kalın olan fırın makarnaları bütün halde kaynayan suya bırakın.

    Fırın makarnaları kaynamakta olan suda 10-12 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz makarnaları, durulamadan tereyağıyla yağladığınız ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.

    Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Un ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.

    Soğuk süt, yumurta sarısı, rendelenmiş muskat cevizi, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz eklediğiniz fırın makarna sosunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kısık ateşte pişirin.

    Hafif sulu bir kıvam alan sosu, fırın kabına aldığınız haşlanmış makarnaların üzerine gezdirin. Tahta bir kaşık yardımıyla hafif bir şekilde harmanlayın.

    Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdiğiniz fırın makarnayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle dilimleyerek servis edin.


    Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal