Mantarları tabak gibi kullanarak yapılan, yoğun mantarlı enfes tarife bayılacaksınız. Mantar yemeği sevenlerin, mantarlı yemeklere hayran olanların özellikle çok seveceği bu tarifi, siz de denemelisiniz. Yanına istediğiniz herhangi bir yemeği yapıp, bu tarifi uyguladığınızda, sofranız şenlenecek… İşte fırında kaşarlı mantar tarifi!
MALZEMELER
1,5 yemek kaşığı tereyağı
8 adet mantar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 dal taze kekik
80 gram kaşar peyniri(dilimlenmiş)
PÜF NOKTASI
Mantarları yıkamayın. Baş kısımındaki kabuğu soyup, nemli bir bez yardımı ile güzelce temizleyin. Çünkü su ile mantar çok temas ettiğinde kararır.
ÖNERİ
İsterseniz ağzı kapalı bir tavada da yapabilirsiniz.
YAPILIŞI
Öncelikle 1,5 yemek kaşığı tereyağını bir tavaya koyun ve eritin. Sonra doğradığınız mantar sapını da ekleyip soteleyin. Halka biçiminde doğradığınız 2 diş sarımsağı da üstüne ekleyip ve 3-4 dakika kadar soteleyin. Ardından 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 dal kekiğini de mantarlara ekleyin ve tavayı alın. Saplarını çıkardığınızda mantarları, fırın kabına akatarın ve üstüne sotelediğiniz sapları ekleyip, dilimlediğiniz kaşarları yerleştirin. Önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında, kaşar peynirleri erimesi için 15 dakika pişirin. Fırından alınca hemen servis edin. Afiyet olsun...