Son zamanlarda en çok araştırılan ve nasıl yapıldığı sorulan tariflerden biri de istavrit olarak karşımıza çıkmaktadır. İçinde bulunduğumuz kış aylarında yenilebilecek ve çeşitli sebzeler kullanarak tercih edilebilecek istavrit, içerdiği A, C, B2, B6, B12 vitaminleri ile tam bir sağlık deposudur.
Pek istavrit nasıl pişirilir? İstavrit fırında nasıl pişirilir?
FIRINDA İSTAVRİT MALZEMELERİ NELER?
Malzemeler
1 kilo istavrit
Zeytinyağı
Mısır unu
Tuz
FIRINDA İSTAVRİT TARİFİ
Balıklar temizlendikten sonra suyu süzülür. Bir kaba aktarılan balıkların üstüne yaklaşık 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenir ve harmanlanır. Daha sonra isteğe göre mısır unu ve tuz ilave edilir. Ardından yağlanmış fırın kağıdı serili tepsiye dizilir.
Üzerine tekrar az miktarda zeytinyağı gezdirilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirildikten sonra servis edilir.