Fırında içli köfte nasıl yapılır? Fırında içli köfte için gerekli malzemeler nelerdir? İşte sizin için hazırladığımız fırında içli köfte tarifi…
MALZEMELER
- İç harcı için: Yarım kg kıyma
- 4 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber
Dışı için:
- İki buçuk su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı kaynamış su
- 3 adet büyük boy patates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı un
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
NASIL YAPILIR?
İlk olarak iç harcı için kıyma, yemeklik doğranmış soğan ve tereyağını bir tavada kavurun. Ceviz, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra iyice karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dışı için patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra ezerek püre haline getirin. Ayrı bir kaseye aldığınız bulgurun içine kaynamış su ekleyin ve ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar bekletin. İçine ezilmiş patates, biber salçası, yumurta, un, sıvıyağ, kimyon ve tuzu ekleyip, en az 10 dakika yoğurun. Hazırladığınız bulgurlu karışımın yarısını fırına dayanıklı bir kabın içine ince olacak biçimde elinizle yayın. Üzerine soğutulmuş iç harcı ekleyin. Kalan bulgurlu karışımı üzerine elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.