Fırında Ekmek Dilimleri Tarifi

Kahvaltıda fırında ekmek dilimleri nasıl hazırlanır? Malzemelerin içinde neler var? Ailenizle yapacağınız kahvaltı sofralarında tadına doyamayacağınız bu tarifi çocuklarınız da çok sevecek.

23.11.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 23.11.2019-09:33)

Ailece yapılan hafta sonu kahvaltılarınızda tadına doyamayacağınız ekmek tarifine ne dersiniz? İşte fırında ekmek dilimleri...

FIRINDA EKMEK DİLİMLERİ

MALZEMELER: 

4 dilim tam buğday ekmeği, 4 adet kültür mantarı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1/4 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin, 8 adet cherry domates, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 4 dal maydanoz.

HAZIRLANIŞI: 

Dış yüzeyini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarlarının saplarını alıp ince ince dilimleyin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin.
Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. İnce ince dilimlenmiş kültür mantarları ve dilimlenmiş siyah zeytinleri; zeytinyağı, tuz, kekik ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın. Hazırlanan mantarlı karışımı tam buğday ekmeği dilimlerinin üstüne yayıp domatesleri yerleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üstüne yerleştirilen ekmek dilimlerini önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika kadar fırınlayın. Kızarmaya başlayan ekmek dilimleri üstüne rendelenen kaşar peyniri serpiştirip aynı ısıda 10 dakika süreyle pişirme işlemini sürdürün. Pişirme işlemi bitince fırından çıkardığınız ekmek dilimleri üstüne kıyılmış maydanoz yapraklarını serpiştirerek ılık olarak sofrada ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal