Fırında Beyaz Çiçek Kızartması

Karnabahar kızartması nasıl yapılır? Hemde fazla yağı çekmeden karnabaharı nasıl kızartabilirim? Tüm detaylar haberimizde.

30.01.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-14:40)

Afiyetle yiyeceğiniz bir tarif. Karnabaharı sevmeyen biri bile bu lezzete bayılacak. Fırında az yağlı, sağlıklı ve lezzetli bir tarif.

Fırında Beyaz Çiçek Kızartması Tarifi

Malzemeler

1/2 adet karnabahar (orta boy)

1 su bardağı un

1 çay bardağı süt

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

Fırında Beyaz Çiçek Kızartması Nasıl Yapılır?

Karnabaharı minik minik çiçeklerine ayırın ve güzelce yıkayın.

Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız suda karnabahar çiçeklerini hafifçe haşlayın. Fırına vereceğiniz için tamamen haşlanmamasına özen gösterin.

Diğer tüm malzemeleri bir kaseye alın ve birleşinceye dek bir çırpıcıyla karıştırın.

Karnabaharları hazırladığınız karışma batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında alt-üst ayarı açık şekilde 30 dakika, sadece üst ayarı açık şekilde 15 dakika daha pişirin.

Sıcak servis edin, afiyet olsun!

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal