Karnabahar kış mevsimlerinde yenebilecek en uygun ve sağlıklı sebzelerin başında geliyor. Çok hafif ve lezzetli bir yemek olan fırında beşamel soslu karnabahar üstelik yapımı çok da pratik…
MALZEMELER
1 Adet orta boy karnabahar
4 Yemek kaşığı süt
Tuz
Beşamel Sos İçin:
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı un
1,5 Su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 Tatlı kaşığı tereyağ
NASIL YAPILIR?
1 adet orta boy karnabaharı çok küçük olmayacak şekilde dallarına ayırın. Bol su ile güzelce yıkayın. Dallarına ayırdığınız karnabaharları büyük bir tencerenin içine koyun. Karnabaharların üzerine 4 yemek kaşığı süt ekleyin. Ardından da üzerlerine çıkacak kadar su koyun, az miktar da tuz serpiştirin. Karnabaharları orta ateş üzerinde yavaşça yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın. Karnabaharlar yumuşadıktan sonra suyunu süzün. Karnabaharı haşlarken suyuna eklediğiniz 4 yemek kaşığı kadar süt, hem karnabaharların beyaz kalmasını sağlayacaktır hem de karnabaharın istenmeyen kokusunun çıkmasını önleyecektir.
Beşamel sosu için; küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Eriyen yağın üzerine 2 yemek kaşığı un koyun. Unun kokusu çıkana kadar 2 dakika kavurun. Daha sonra kavrulan unun üzerine 1 buçuk su bardağı sütü yavaş yavaş döküp, unun topaklanmaması için durmadan karıştırın. Beşamel sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın. Son olarak damak tadınıza göre tuz ve karabiber de ekleyip, ocaktan alın.
Haşladığınız karnabaharları orta boy bir fırın kabı içine dizin. Üzerine beşamel sosu döküp, iyice yayın. Ardından karnabaharın üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Kaşar peynirlerin üzerine kırmızı toz biber serpiştirin. Küçük parçalar halinde 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip, 10-15 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif kızarınca fırından alın. Kısa bir süre dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.