Firik pilavı, firik bulguru ile yapılır ve geçmişi M.Ö 2000 yıllarına, Ortadoğuya dayanır. Hasat zamanından erken toplanıp ateş üstünde nemi alınan firik bulgurunun isli bir tadı vardır. İşte firik bulguru tarifi...
FİRİK PİLAVI TARİFİ
Malzemeler:
-1 su bardağı bulgur
-Yarım su bardağı firik bulguru
-Yarım subardağı haşlanmış mercimek
-1 adet soğan
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 tatlıkaşığı domates salçası
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızıbiber
-Kurunane
Firik Pilav Hazırlanışı
-Öncelikle soğanı küpler halinde doğrayın.
-Zeytinyağı ve tereyağını tavaya koyup soğanları kavurun.
-Domates ve biber salçasını ekleyin ve ardından firik ve bulguru da katarak karıştırmayı sürdürün.
-Daha sonra 2,5 su bardağı sıcak su, tuz, kırmızı biber ,nane ve karabiber ekleyip, pişirin.
-Pilavınız suyunun yarısını çekince haşlanmış mercimekleri de ekleyin.
Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.