Eğer siz de fındık tadını çok sevenlerdenseniz ve özellikle çay yanına bir kurabiye tarifi arıyorsanız, bu tarif tam da size göre! Üstelik bu kurabiyeyi yiyen herkes hayran kalacak! İşte fındıklı kukilerin yapılışı, tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
Yarım kg un
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı badem içi
ÜSTÜNE
Bir buçuk su bardağı çekilmiş fındık
1 adet yumurtanın akı
YAPILIŞI
Önce un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyerek koyun. Oda ısısında olan margarin ve yumurtayı ilave edin. Ayarladığınız vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını da ekleyip, güzelce yoğurun. Çekilmiş ceviz içini, kuru üzümü ve badem içini koyun ve güzelce yoğurmaya devam edin. Hamurdan fındık kadar parçalar alın ve avucunuzda top haline getirin. Önce yuvarladığınız hamurları, yumurta akına batırın ve ardından çekilmiş fındığa bulayıp, yağladığınız fırın tepsisine aralıklı biçimde dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kurabiyeleriniz hafif pembeleşince fırından alın. Afiyet olsun...