Sıcak, fındıklı ve yumuşacık bir ekmek yemek isteyenler ve haftasonu kahvaltılarında sevdiklerine ikram etmek isteyenler için fındıklı ekmek tarifi hazırladık.
MALZEMELER
500 gr tam buğday unu
300 ml ılık su
5 gr kuru maya
1 su bardağı fındık
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yarım çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
NASIL YAPILIR?
Un, maya, ılık süt, tuz, ılık su, haşhaş tohumu ve yağı geniş bir kapta karıştırarak yoğurun. Üstünü nemli bir bezle kapatarak 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamura fındıkları katıp yeniden yoğurun. Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine koyun ve üstünü kapatarak yeninden 20 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurun üstünü bıçakla derin çizikler çizip un serpiştirin. 190 dereceye getirilmiş fırında kızarıncaya dek pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.